Hoppa till sidans innehåll

Antidrogpolicy


Mål

Alla ledare och vuxna inom vår förening skall vara goda förebilder och sträva efter en god livsstil samt att ge barnen och ungdomarna en god självkänsla. I vår förening pratar vi inte positivt om droger.

 

Information om antidrogpolicyn

Våra tränare skall informera våra medlemmar om TKS:s antidrogpolicy.

 

Bakgrund

Tyringe Konståkningssällskap skall vara med i samhällskampen mot droger. Att röka tobak, snusa och bruka alkohol är under vissa villkor tillåtet i samhället, men all hantering med narkotika är kriminellt. Dessutom är narkotika ohälsosamt och kan leda till döden. Bruk av tobak, snus och alkohol medför prestationsnedsättning och är även skadligt för kroppen. Därför måste vi motarbeta droger i vår förening. Vi vet också att barn som växer upp i miljöer där det förekommer droger löper större risk att själva vilja prova det som vuxna och kamrater håller på med.

 

Föräldrar är de viktigaste drogförebyggarna, men föreningslivets ledare har en fostrande roll som inte skall underskattas. Det är därför som vår förening har tagit fram en antidrogpolicy som omfattar barn, ungdomar och vuxna i vår förening.

 

Vad är droger

Följande droger klassar TKS som farliga och som därmed inte skall brukas:

  • Tobak
  • Snus
  • Alkohol
  • Narkotika
  • Anabola steroider
  • Lösningsmedel och gas
  • Beroendeframkallande läkemedel

 

Vad gör jag

  • Vid misstanke om droger föreligger skall föräldrarna snarast kontaktas för information om personen är under 18 år.
  • Vid misstanke om hantering eller bruk av narkotika eller anabola steroider föreligger skall du kontakta polisens gatulangningsgrupp och socialförvaltningens fältsekreterare för information.

 

Svårt att upptäcka droger

Det kan vara svårt att upptäcka om någon har använt droger. Tillåt dig som ledare att vara misstänksam. Om du vill kan du kontakta socialförvaltningens fältsekreterare och med deras hjälp låta personen lämna ett drogtest (urintest) – med föräldrarnas tillåtelse, om personen är under 18 år.

 

Ansvar

Ansvarig ledare skall se till att antidrogpolicyn efterlevs inom gruppen. Styrelsen ansvarar för föreningens övergripande arbete med antidrogpolicyn och att den sprids till medlemmarna och ledarna. TKS:s styrelse förväntar att medlemmar, ledare samt andra vuxna i föreningen bejakar föreningens antidrogpolicy.

 

Godkänd av

  Tyringe KS styrelse juni 2008

  Tyringe KS årsmöte augusti 2008

Uppdaterad: 27 MAR 2016 22:55 Skribent: Gunilla Borglin

 

Tyringe KS tackar sina sponsorer:

 

 

Hemköp

 

http://www.skogsbymontage.com/

 

Sparbanken Skåne

 

Sot o Vent

 

 

SVB

 

 

Finja

HäGymnasier

HörgerudsEL

 

 

Postadress:
Tyringe KS - Konståkning
Paradisgatan 32-38
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info