Hoppa till sidans innehåll

Testdags för dig?


När är det testdags för dig?

Generellt gäller:

Det är alltid tränarna som avgör när det är testdags för dig!

Tränarna ser då också till att du anmäls till respektive testtillfälle. Om du av någon anledning inte kan delta meddela tränarna snarast möjligt.

 

Tidschema

I de flesta av fallen kommer du att delta i något test som arrangeras av vår egen klubb. Då kommer tränarna att informera dig när du senast bör vara på plats, dessutom kommer tidsschemat läggas ut här på vår hemsida ett par dagar i förväg.

Ibland kan det också bli så att du får åka iväg för att testa vid ett test som arrangeras av någon annan klubb. Hör då med tränarna och håll dessutom koll på respektive klubbs hemsida några dagar i förväg.

KOM I GOD TID! Testtidschemat är preliminärt. Dessutom behöver du - som alltid annars också - kunna värma upp ordentligt innan det är dags för dig att kliva ut på isen.

 

Kläder och hår

Vid test går det alldeles utmärkt med vanliga träningskläder, så ta gärna  t ex. klubbjackan och några träningstights på dig. Men vill du så får så klart också ta på dig exempelvis en finare konståkningsklänning. Undvik dock otympliga kläder, för då kan inte domarna se hur du rör på dig.

Vad gäller håret så sätt upp det på något sätt om du har långt hår, så det inte stör när du utför testelementen.

Kom ihåg att ta med dig gympaskor och hopprep till uppvärmningen utanför isen.

 

Testkort

I vår klubb är det tränarna som har hand om ditt testkort. Det är med andra ord inget du behöver tänka på själv.

 

Testavgifter

Vad gäller TKS egna testarrangemang så står klubben för våra åkares testavgifter. Åker du däremot iväg för att delta i någon annan klubbs testarrangemang så får du själv stå för testavgiften, som i dessa fall bestäms av arrangörsklubben (avgiften brukar ligga på runt 150 - 200 SEK per test, och ca 50 – 100 SEK för resttest).

 

Hur går själva testet till?

Tränaren på plats kommer att meddela dig när det är in tur at gå ut på isen. Du går då i regel ut med tillsammans med flera andra åkare och ni får några minuters uppvärmningstid på isen också, i regel på ena halvan av banan, samtidigt som andra åkare testas huvudsakligen andra halvan av banan.

Passa på när du värmer upp så du inte är i vägen för åkarna som precis testas, för vissa testelement kräver hela banan!

Domarna kommer att kalla på dig när det är din tur, och då ska du åka fram till dem och följa deras instruktioner.

Basictest:

Vid Basic Grund testas åkarna i regel i små grupper om ca 3-4 åkare. Vid de högre Basic-testerna 1-4 åker du däremot själv och visar samtliga ingående element direkt efter varandra. Anser domarna att ett av elementen du visat inte varit tillräckligt bra utfört så kommer de att be dig utföra respektive element en gång till. Har du missat på mer än 1 element så har du inte klarat testet den dagen dvs. du får göra om hela testet vid ett senare testtillfälle.

Fritest:

Fritest utförs vanligen på så sätt att samtliga åkare som ska testas på en given fritestnivå kallas samtidigt av domarna. Åkarna får då, en efter en (domarna anger ordningen), visa första elementet som ingår i respektive fritest. Sedan fortsätts det på samma vis med andra elementet som ingår i respektive fritest osv.

Skulle du som åkare misslyckas med något element så vill domarna omedelbart låta dig utföra elementet en gång till. Vid fritesterna har du med andra ord 2 försök på varje element.Har domarna efter 2 utförda försök inte godkänt ett element, så får du - förutsatt att du klarat alla övriga element - i slutet av testet ytterligare 2 försök på just detta element. Misslyckas du även vid dessa 2 försök, så har du inte klarat testet den dagen, men du får en "Rest" på det kvarstående elementet. "Rest" innebär att du endast behöver visa just detta ena element vid nästa testtillfälle.

Har du däremot misslyckats med mer än 1 element så har du inte klarat testet den här gången dvs. du får göra om hela testet vid ett senare tillfälle.                            

 

Och förresten

Att INTE KLARA ett test är mycket vanligt!

Då är det bara att försöka igen vid nästa testtillfälle.

Det är viktigt att domarna är stränga med sina bedömningar, för annars kan du gå upp till nästhögre tävlingsklass innan du är redo för den.

Och hur kul blir det egentligen? 

a

Uppdaterad: 03 DEC 2017 23:26 Skribent: Kristin Demuth

 

Tyringe KS tackar sina sponsorer:

 

 

Hemköp

 

http://www.skogsbymontage.com/

 

Sparbanken Skåne

 

Sot o Vent

 

 

SVB

 

 

Finja

HäGymnasier

HörgerudsEL

 

 

Postadress:
Tyringe KS - Konståkning
Paradisgatan 32-38
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info