Hoppa till sidans innehåll

Utrustning och Klubbkläder


Skridskor och övrig konståkningsutrustning 

Efterhand som åkaren klarar mer avancerad åkning krävs också bättre utrustning. Detta gäller i synnerhet skridskorna! Tyvärr finns "riktiga" konståkningsskridskor och övrig specialtillbehör till konståkningen normalt inte att köpa i vanliga sportaffärer. Däremot finns ett antal butiker som har specialiserat sig på konståkningsskridskor och övriga konståkningsprylar, se under Länkar.

Gängse konståkningsskridskomärken är exempelvis Edea, Risport, Graf, Gam, Jackson m fl. Samtliga tillverkare har olika modeller som är tänkta främst för olika kunskapsnivåer. Modellen bör med andra ord väljas utifrån åkarens utvecklingsnivå. Ju mer avancerad åkarens teknik blir desto hårdare skridskokänga behövs. En nybörjare däremot vill få svårt att åka med en hård skridskokänga. Hör gärna med tränarna samt konståkningsbutikerna. 

 

Skridskoslipning

Det är mycket viktigt att åkaren alltid har välslipade skridskor! Skridskoslipning kan göras i Tyringe hos Christer Steffert - tel. 0541-567 51, kostnad 80:-. Det är skillnad på slipning för konståkning och för hockey!

 

Hjälm / huvudskydd

Hjälm är obligatoriskt i de lägre grupperna, men för övriga grupper kan hjälmen vara ett hinder vid hopp och piruetter. Tränaren kommer att tala med åkaren när det är aktuellt att lägga av hjälmen. Önskar man även fortsättningsvis åka med någon form av huvudskydd så finns där skyddande pannband att köpa på exempelvis ishuset.se, se under Länkar.

 

Klubbkläder

Vi försöker att hela tiden ha lite trevliga och praktiska kläder som våra åkare kan köpa. Dessa profileras med klubbens märke och åkarens namn.
Våra klubbkläder är en träningsjacka med lila rand och en svart konståkningsbyxa med "TKS" tryckt på ena vaden. På jackans rygg står det med tryck "Tyringe KS" och åkarens namn broderas på framsidan. Valfritt går det även att beställa till en flagga i glittriga stenar som placeras på klubbjackans ärm. Nytt är den extralätta dunjackan med "TyringeKS"-tryck på baksidan, som åkaren kan ha på sig som ett extra värmande ytterplagg över exempelvis de vanliga träningskläderna.
Klubbkläderna finns att beställa på www.ishuset.se där du hittar utbudet under fliken Föreningar/Tyringe KS.

 

Tyger till konståkningsdräkter

Ska du beställa tyg till att sy en konståkningsdräkt, så finns det 2 st pärmar med tygprover uppe i klubbrummet. I pärmarna står det adress, telefonnr. mm till AG:s Textil. Du får själv ringa upp och beställa. På tygproverna står det artikelnr. och vilken bredd tyget ligger på. För aktuell pris hör direkt med AG:s Textil, eller kolla på deras hemsida http://www.agstextil.se/.
Uppdaterad: 03 SEP 2016 10:51 Skribent: Gunilla Borglin (red. Kristin Demuth)

 

Tyringe KS tackar sina sponsorer:

 

 

Hemköp

 

http://www.skogsbymontage.com/

 

Sparbanken Skåne

 

Sot o Vent

 

 

SVB

 

 

Finja

HäGymnasier

HörgerudsEL

 

 

Postadress:
Tyringe KS - Konståkning
Paradisgatan 32-38
28232 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info